Social Media : Cleaning Up

Social Media : Cleaning Up

Heel veel mensen gooien alles online. Hun social media zit vol dingen waar niemand boodschap aan heeft, en die ze na een tijd liever niet online meer zien. Maar hoe begin je aan zo’n cleaning up?

Verwijder wat je niet leuk vind op social media

Je hebt zonder twijfelen al dingen gezegd of gedaan op je social media waar je nu spijt van hebt. Er is helemaal niets mis met die dingen te gaan verwijderen. Als je denkt dat er een post is waar je klanten zich aan gaan storen, DELETE IT RIGHT AWAY!

Google jezelf

Je moet dat echt eens doen, google jezelf! Alleen zo kan je kijken wat er nu de ronde gaat op het internet over jou. Misschien kom je oude accounts tegen van welke je niet wist dat ze bestonden? Misschien kom je dronken foto’s tegen uit je jeugd welke je klanten van nu écht niet mogen bekijken?

Zet limieten

Er zijn talloze manieren om sommige dingen verborgen te houden voor je klanten. Als je bijvoorbeeld een apart persoonlijk profiel hebt, wijzig dan je instellingen zodat je klanten niet alles kunnen zien. Als nagelstyliste hebben mijn klanten er dus niets aan als ik dingen over mijn kinderen post. ( Alhoewel ik er zelf voor gekozen heb om zowel zakelijk als privé op 1 profiel te hebben. Dat maakt de drempel tot contact veel minder hoog + leren de klanten mij ook een beetje kennen.)

Denk 2 keer na voor je iets post

Je social media opkuisen betekent niet alleen oude berichten verwijderen, maar ook nieuwe berichten filteren. Denk twee keer na voor je iets post. Ben jij iemand die in volle emotie soms dingen post waar je later spijt van hebt? Probeer dan een manier te vinden om dit te voorkomen.

Update je profielfoto

Hou je profielfoto recent. Zo herkennen mensen je meteen. Je kan ook kiezen voor een leuke prent of quote, maar dat maakt het opeens veel minder persoonlijk.

 

En, is jouw social media clean?

Groetjes
Kimberly

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge