Attest Bedrijfsbeheer behalen zonder les te volgen

Attest Bedrijfsbeheer behalen zonder les te volgen

In mijn job als docente krijg ik vaak van mijn cursisten de vraag hoe ze op een ‘makkelijke’ manier hun attest bedrijfsbeheer kunnen halen. Normaal gezien moet je een aantal lessen volgen in het volwassenenonderwijs, om daarna je examen te doen aan de centrale examencommissie. Maar, ik ken een klein omweggetje waar je geheel gratis jouw bedrijfsbeheer kan studeren. 

Syllabus bedrijfsbeheer

Deze syllabus helpt iedereen die een zelfstandige activiteit wil uitoefenen, bij de voorbereiding op het examen basiskennis bedrijfsbeheer dat door de centrale examencommissie van de Vlaamse overheid wordt georganiseerd. Ze behandelt naast de reglementering over de ondernemersvaardigheden ook een aantal meer technische aspecten, specifiek met betrekking tot de oprichting en het beheer van een onderneming in al haar facetten (boekhouding, financieel, fiscaal, juridisch).

De syllabus kan je hier gratis downloaden! 

Oké, ik heb de syllabus volledig gestudeerd, wat nu?

Wanneer je de syllabus hebt gestudeeerd, kan je je examen gaan doen in Brussel. Om aan het examen deel te nemen moet je je eerst inschrijven. Hier betaal je eenmalig €35 voor. Om te slagen moet je 15 (50%) of meer halen.

Laat je niet afschrikken, de syllabus lijkt heel erg veel, maar het examen valt heel erg goed mee.
Meer info van de centrale examencommissie vind je hier.

 

Groetjes
Kimberly

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge